Volg ons!

Sluiten

QRM geeft meer structuur en betrokkenheid bij Strakk.

In een relatief korte tijd is Strakk flink gegroeid. Van 5 medewerkers 11 jaar geleden, tot 50 medewerkers nu. Omdat er steeds nieuwe mensen bij kwamen, werd steeds voortgeborduurd op de reeds bestaande bedrijfsstructuur. Dit werd een knelpunt. De medewerkers kregen een eigen specialisatie en de betrokkenheid werd minder. Dit was erg jammer.

Toen kwamen we in aanraking met QRM via Sensor en volgden het traject van “slimmer samenwerken”. We kwamen erachter dat het bedrijfsproces op een aantal vlakken stagneerde en dat de betrokkenheid niet 100% was bij de projecten door de medewerkers en dat is juist zo belangrijk bij ons werk in het hoog segment. We waren op de hoogte van het LEAN principe maar dat paste niet zo bij ons bedrijf. Via sensor leerden we het QRM principe kennen en dat was het helemaal. Bij ons is alles maatwerk en hiervoor konden we QRM prima inzetten.

Met QRM kregen we een hele andere visie op ons bedrijf. In plaats van vergroten gingen we eigenlijk verkleinen. Voor ieder project gingen we een groepje samenstellen die samen een heel project gingen maken en begeleiden. Maximale betrokkenheid dus. Vanaf toen werd een project hun project en iedereen voelde zich daarvoor verantwoordelijk. Hoe fijn is dat! Ze gingen elkaar meehelpen totdat het hele project klaar was en pas daarna beginnen aan een nieuw project. Zo krijgt ieder project de maximale aandacht en zo hoort dat eigenlijk ook. Zo hebben we verschillende groepjes die ook onderling kunnen werken en elkaar versterken.

Door zo te werken hebben we ook een betere planning. We weten wanneer de pieken zijn en waar we deze kunnen opvullen. Alles is nu overzichtelijk en meer gestructureerd. Het geeft veel rust en ruimte in onze organisatie.

Dit implementatietraject met Sensor hebben we gevolgd in 2018 en 2019. Maar ook in 2020 zijn we er volop mee bezig. Inmiddels heeft ook één van onze werknemers de QRM opleiding gevolgd.
Bij dit hele traject krijgen we steun van het Europees Sociaal Fonds en daarbij staat de duurzame inzetbaarheid van de werknemers natuurlijk voorop!