Ingrediënten
1 kopje espresso (of sterke koffie)
1 deel vanillesiroop
1 deel warm melkschuim
1 el gecondenseerde melk
zachte karamelstukjes ter decoratie
Bereiding:
Macchiato betekent gevlekte melk, een stevig melkschuim met daarin een sterke espresso.
Het belang van een goede macchiato is dat je volle verse melk gebruikt. Met een melkopschuimer maak je in een handomdraai een mooi en stevig schuim.
Giet 1 groot glas melk in de melkopschuimer. Maak er een stevig melkschuim van.
Verdeel 1 el gecondenseerde melk over de bodem van een groot glas of koffiemok.
Giet de opgeklopte melk op de gecondenseerde melk. Vul het glas tot ongeveer 3 cm onder de rand.
Zet een sterke espresso. Schenk de espresso voorzichtig in het midden van de melk. De koffie zal zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas verplaatsen.
Maak de Caramel Macchiato af met een lekkere vanillesiroop en maak het geheel af met caramelstukjes ter decoratie.