Volg ons!

Sluiten

Badkamers & Badmeubels

Een mooie en praktische badkamer begint met een idee. Het vormen van een goed idee is een proces waar trefwoorden zoals creativiteit, budget, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk, design en beschikbare ruimte de basis vormen.

Strakk regisseert een badkamerproject van idee tot oplevering. In overleg met u als klant, kijken we in hoeverre u tijdens het project ontzorgd wilt worden. Onze vaste electriciens, loodgieters, stucadoors en tegelzetters staan graag voor u klaar.
Wij werken nauw samen met Sanidrõme Thijssen in Deurne voor de levering en nazorg van het sanitair. U kunt daar, eventueel samen met ons, sanitair uitzoeken.

Strakk ontwerpt en bouwt nieuwe badkamers maar heeft ook jarenlange ervaring in renovatie van bestaande badkamers.

badkamer
badkamer2

Materiaalgebruik

 • Toepassen van materialen in de badkamer die tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen;
 • Toepassen van materialen in de badkamer die gemakkelijk schoon te maken en te reinigen zijn;
 • Toepassen van materialen in de badkamer die weinig vatbaar voor schimmels zijn;
 • Toepassen van materialen in de badkamer die niet verkleuren;
 • Toepassen van materialen in de badkamer die veilig zijn (denk aan voorkomen van uitglijden, handgrepen);
 • Toepassen van materialen in de badkamer die tegen renigingsmiddelen kunnen.

Een badkamer moet er na jaren nog goed uitzien. Naast bovengenoemde aspecten is afwerking erg belangrijk. En dat is waar Strakk absoluut in uitblinkt! Alles tot in de puntjes afwerken en opleveren. En daar hoort ook strak(k) kitwerk bij!

Klimaatbeheersing

 • De afzuiging door middel van mechanische ventilatie. Er zijn intelligente systemen beschikbaar met een hygrometerfunctie waardoor het ventilatiesysteem zichzelf in- en uitschakelt wanneer de relatieve luchtvochtigheid bepaalde waarden bereikt.
 • De badkamer dient een behaaglijke temperatuur te hebben en een plek waar handdoeken kunnen drogen. Verwarming maakt vaak deel uit van het design van de badkamer.
 • Het is prettig als de spiegels niet beslaan na gebruik van douche en bad. Ook hiervoor heeft Strakk passende oplossingen.

Verlichting

 • De verlichting in een badkamer zorgt voor praktisch comfort en voor sfeer. Bij lichaamsverzorging is het wel zo prettig om voldoende licht op de juiste plek te hebben terwijl een badkamer ook een relexte sfeer zou mogen hebben.
  Strakk neemt het verlichtingsplan ook mee in het ontwerp.

Gebruik van kleuren in de badkamer

 • Wit is een praktische kleur voor de badkamer, maar er is veel meer mogelijk. Kleur en licht zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer Strakk een ontwerp maakt, kunt u zich een realistische voorstelling maken van het effect van kleuren en licht.

Gebruik van beeld en geluid in de badkamer

 • Muziek brengt sfeer en beïnvloedt uw gemoed in positief opzicht. Strakk adviseert u ook op het gebied van akkoestiek en geluidssystemen. Wat is heerlijker dan een film te kijken terwijl u ontspannen in bad ligt? Strakk heeft ervaring in het toepassen van audio-visuele apparatuur in een badkamer.
badkamer3
hermkuns 2013-28

Stoomcabines

 • Een stoomcabine is een beleving. U kunt totaal ontspannen en op adem komen na een hectische dag. Na een kille dag knapt u in een stoomcabine weer helemaal op.
 • Strakk adviseert u deskundig bij de aanschaf van een stoomcabine: een stoomcabine is verkrijgbaar met lichttherapie, massagejets, één-persoons of voor meerdere personen, bluetooth.
  Advies van Strakk is overigens ook al een beleving!

 

Bij het ontwerpen van badkamers zijn de mogelijkheden oneindig. Ook bij onze badmeubels kunnen de zelfde materialen gebruikt worden zoals we bij onze keukens toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, gelakt, composiet of graniet. Dit kan volledig naar eigen wens ontworpen worden.